Yılın ilk 5 ayında icra dairelerine 4 milyon 24 bin yeni dosya geldi!
Yılın ilk 5 ayında icra dairelerine 4 milyon 24 bin yeni dosya geldi!
27.05.202507:29
Haber Merkezi
138

2025’in ilk 5 ayında 4 milyonu aşkın yeni icra dosyasının açıldığı belli oldu...

2025’in ilk 5 ayında icra dairelerine UYAP üzerinden gelen yeni dosya sayısı 4 milyon 24 bine ulaştı. İcra dairelerine UYAP üzerinden gelen yeni dosya son bir yılda 1.5 milyon artış gösterdi. Türkiye’de her dört kişiden biri icralık.

Sözcü'nün aktardığına göre, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, vatandaşın borç yükündeki çığ gibi artışına dikkat çekerek, “Bu düzen halkın değil, sarayın düzeni. Başkanlık gelecek, her şey düzelecek dediler; her şey katlandı. Katlanan borç oldu, zam oldu, vergi oldu, zulüm oldu” ifadelerini kullandı.

Kış, yaptığı açıklamada “Yılbaşından bu yana sadece icra takibine giren bireysel borçlarda 56 milyar liralık artış yaşandı. Artık kredi kartı borcu ödenemeyen bir lüks değil, temel gıda harcaması haline geldi” dedi.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.